Sjekk Sunndal Kommune

 Velkommen til Sunndal – vill og vakker!

sunndal logoSunndal ligger mellom to av Norges mest kjente fjellområder; Dovrefjell – Sunndalsfjella nasjonalpark og Trollheimen, og har en vill og vakker natur med høye fjell, fjorder og daler. Et eldorado for naturelskeren – men også et sted fullt av historie, kultur og opplevelser for alle!

Rundt Sunndalsøra rager toppene over 1700 m.o.h, hvor den høyeste er Storkalken på 1886 m.o.h. Like nord for Sunndalsøra sentrum renner Vinnufossen ned fra Vinnubreen, og er med 860 meters fall den 6. høyeste fossen i verden.

Vi vil at du skal jobbe og skape noe her!

Sunndal har et spennende næringsliv som kan tilby utfordrende stillinger innenfor flere områder. Hydro Aluminium Sunndal er Europas største og mest moderne anlegg for produksjon av aluminium, og den største arbeidsplassen i Sunndal i tillegg til kommunen. Her er også et relativt stort forskningsmiljø ved både Hydro og Nofima.

Kommunen har et godt utbygd apparat for støtte til næringsutvikling gjennom Sunndal næringsselskap og Aura Næringshage, og nå også Aura Kulturhage. Der kan du komme til et kreativt miljø som vil støtte opp under arbeidet ditt og sette deg i kontakt med nødvendig hjelp.

Vi vil at du skal bo her!

Det er godt å vokse opp og bo i Sunndal! Det er god barnehagedekning, med to opptak i året, og løpende inntak etter kapasitet. Kommunen har fem barneskoler med et godt skolefritidstilbud, en sentral ungdomsskole og en videregående skole.

Kommunen er tilrettelagt for funksjonshemmede og har høy dekningsgrad når det gjelder institusjonsplasser for eldre, hjemmebaserte tjenester og omsorgsboliger.

I Sunndal får du mer bolig for pengene enn i en by. Det er ledige kommunale tomter i flere av delene av kommunen.

Mer informasjon om kommunale tjenester på kommunens sider.

Vi vil du skal delta i kulturen her!

Sunndal har et variert kultur- og fritidstilbud, med et moderne kulturhus, kulturskole og et aktivt musikk- og amatørteatermiljø. Her finner du sportshall med klatrevegg, svømmehall, lysløyper, alpinanlegg og et godt tilbud innenfor fotball, men to nye  fotballhaller i kommunen.

I løpet av året arrangeres flere store kultur- og idrettsarrangementer i kommunen, som musikkspillet Lady Arbuthnott – frua på Elverhøy, toppturfestivalen Sunndal Ski Session og fotballturneringen Hydro Cup.

 

Sjekk Sunndal vill og vakker:

www.sunndal.com

www.facebook.com/sunndalvillogvakker

Fjell i verdensklasse: Sunndalsfjella byr på unike toppturmuligheter. Toppturfestivalen Sunndal Ski Session arrangeres i april hvert år og er med å utvikle Sunndal som toppturdestinasjon

Del på Facebook